Tekstgrootte      

7% Obligatie Heerenstede Vastgoed Mix I

Objecten
De 7% Obligatie Heerenstede Vastgoed Mix I wordt gebruikt om de aankoop van drie vastgoedobjecten gedeeltelijk te financieren. Het gaat om één kantoorpand en twee bouwmarkten op verschillende locaties in Nederland.

Kantoorpand Stichting Reclassering Nederland, Groningen
Dit pand is gevestigd op kantorenpark Martini Trade Park in Groningen, grenzend aan een natuurgebied en dichtbij belangrijke regionale (snel)wegen. Ook zijn er in de buurt rechtstreekse busverbindingen van en naar het NS-station Groningen.

Recentelijk is het pand volledig verbouwd. Het pand omvat 2057 m² kantoorruimte en bestaat uit een parterre plus vier etages. Het pand is gelegen op een kavel van 1607 m², met 47 parkeerplaatsen. Zowel het pand als de parkeerplaatsen bevinden zich op eigen grond.

Reclassering Nederland, een semioverheidsinstelling, heeft het pand in gebruik genomen als regiokantoor Noord-Nederland. Deze huurder heeft een huurcontract tot en met 1 februari 2021, met een eenmalige mogelijkheid tot tussentijdse opzegging van het huurcontract per 1 februari 2016. Reclassering Nederland heeft in 2009 een omzet gerealiseerd van circa € 149 miljoen. Er werken ruim 1890 medewerkers.

Bekijk de foto's van het pand in Groningen >>

Formido Bouwmarkt, Zevenbergen
Dit pand is gelegen ten zuiden van Dordrecht, op een representatief bedrijventerrein in Zevenbergen, nabij doorgaande wegen.

Het pand is in 2000 gebouwd, maar in 2007 flink uitgebreid. Momenteel omvat het pand 2352 m² aan winkelruimte en 125 m² aan kantoorruimte. Het pand is gesitueerd op een kavel van 4890 m², met voldoende parkeergelegenheid. Zowel het pand als de parkeerplaatsen bevinden zich op eigen grond.

Het pand is tot en met 30 september 2017 verhuurd aan Formido Bouwmarkten B.V., die zo’n 80 bouwmarkten exploiteert door heel Nederland. In de directe omgeving bevinden zich weinig bouwmarkten, wat een groot voordeel is voor deze Formido-vestiging. 

Bekijk de foto's van het pand in Zevenbergen >>

Gamma Bouwmarkt, Middelharnis
Het pand in Middelharnis dat op 1 november 2010 wordt opgeleverd, bevindt zich op een kavel van circa 7250 m². Het heeft een verhuurbaar oppervlak van circa 3660 m² en er zijn 94 parkeerplaatsen. Zowel het pand als de parkeerplaatsen bevinden zich op eigen grond. Het pand is gevestigd op een geheel nieuw bedrijventerrein, met onder andere kantoorpanden en een supermarkt. In de omgeving zijn er geen vestigingsmogelijkheden voor nieuwe bouwmarkten.

De huurder van het pand is Bricorama B.V. Deze onderneming exploiteert 41 Gamma- en Karwei-vestigingen in Nederland. Het pand in Middelharnis wordt ingericht als een Gamma-vestiging. Er is een huurcontract afgesloten voor tien jaar.

Bekijk de foto's van het pand in Middelharnis >>

Jaarlijkse coupon
Heerenstede Vastgoed Mix I B.V. betaalt u over de obligatielening een vaste rente van 7% per jaar.* Deze jaarlijkse rente wordt in vier termijnen achteraf per kalenderkwartaal aan u uitgekeerd. De rentevergoeding wordt berekend over de nominale waarde.

Looptijd
De startdatum van de obligatie is 15 oktober 2010. Na maximaal zeven jaar, dus uiterlijk op 14 oktober 2017, wordt de obligatie afgelost op 100% van de nominale waarde. Heerenstede Vastgoed Mix I B.V. heeft het recht om de obligatielening vanaf het vijfde jaar, dus vanaf 14 oktober 2015, in zijn geheel vervroegd af te lossen op 100% van de nominale waarde.


Toezichthouder en belangenbehartiger obligatiehouder


Kenmerken
Objecten                                       Heerenstede Vastgoed Mix I investeert
                                                    in een kantoorpand en twee bouwmarkten
                                                    verspreid over Nederland.
Oprichtingsdatum                           15 oktober 2010
Looptijd huurovereenkomst             Gemiddeld gewogen 7,68 jaar
Geplande looptijd van de obligatie   Minimaal 5 en maximaal 7 jaar
Totale obligatielening                      € 4.500.000
Nominale waarde per obligatie         € 1.000,-
Jaarlijkse coupon                           7%
Aflossing                                       100%


* De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde
   resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.