Tekstgrootte      

7,5% Obligatie Heerenstede Duitsland Vastgoed III

Objecten
Het gaat om kwalitatief hoogwaardig vastgoed op eigen grond, gelegen op gunstige en goed bereikbare locaties en met een - door Graydon Credit Management Services beoordeelde - kredietwaardige huurder. Wessels & Müller AG, marktleider in Duitsland in auto-onderdelen en werkplaatsuitrusting, heeft voor alle panden huurcontracten afgesloten voor 15 jaar. Deze lopen dus langer dan de beoogde looptijd van de obligatielening.

Mühlacker, In den Waldäckern
Dit pand, opgeleverd aan de huurder op 27 juni 2011 en uitstekend gesitueerd, ligt pal aan de snelweg van Stuttgart naar Karlsruhe. Het pand beschikt over een kantoor van 430 m² en 1.370 m² aan opslag- en distributieruimte. De kavel waarop het gebouw zich bevindt, heeft een oppervlakte van 4.337 m² en er zijn 24 parkeerplaatsen. Voor dit pand is Wessels & Müller AG een huurovereenkomst aangegaan voor 15 jaar, expirerend op 30 juni 2026.

Bekijk de foto's >>

Handewitt, Scandinavian Park
Dit in oktober 2011 op te leveren pand bevindt zich op het Scandinavian Park, direct grenzend aan de autosnelweg van Hamburg naar Aarhus (Denemarken). In dit retailpark zijn onder andere grote supermarkten, restaurants, tankstations en showrooms en werkplaatsen van autodealers gevestigd. De kavelgrootte is 5.570 m², het kantoor zal 715 m² omvatten en de opslag- en distributieruimte 1.994 m². Op de kavel worden 26 parkeerplaatsen gerealiseerd. Voor dit pand sluit Wessels & Müller AG eveneens een huurovereenkomst voor 15 jaar af, ingaande bij oplevering van het pand.

Saarbrücken, Hedwig-Stalter-Straße
In Saarbrücken, een middelgrote stad met een belangrijke politieke en economische functie in de regio, wordt dit nieuwe pand gerealiseerd op een zeer ruime kavel (6.340 m²). Het kantoor zal 640 m² omvatten en de distributie- en opslagruimte 2.095 m². Op de kavel komen tevens 25 parkeerplaatsen. Ook dit pand wordt voor 15 jaar gehuurd door Wessels & Müller AG. De overeenkomst gaat in bij oplevering van het pand, in januari 2012.

Braunschweig, Waller See
Braunschweig is een middelgrote stad en staat vooral bekend vanwege de machinebouw en de auto-industrie. In Braunschweig, aan de Waller See, wordt dit pand gerealiseerd met 770 m² kantoorruimte en 2.001 m² opslag- en distributieruimte. De kavel waarop het pand komt te staan, omvat 7.012 m². Op deze kavel zullen 26 parkeerplaatsen komen. In maart 2012 zal dit pand worden opgeleverd en gaat het 15-jarige huurcontract van Wessels & Müller AG in.

Jaarlijkse coupon
Heerenstede Duitsland Vastgoed III B.V. betaalt u over de obligatielening een vaste rente van 7,5% per jaar.* Deze jaarlijkse rente wordt in vier termijnen achteraf per kalenderkwartaal aan u uitgekeerd. De rentevergoeding wordt berekend over de nominale waarde.

Looptijd
De startdatum van de obligatie is 1 november 2011. Na maximaal zeven jaar, dus uiterlijk op 31 oktober 2018, wordt de obligatie afgelost op 100% van de nominale waarde. Het is mogelijk dat de obligatielening na het vijfde jaar, dus vanaf 31 oktober 2016, vervroegd wordt afgelost. Dat kan op iedere werkdag en gebeurt dan in zijn geheel op 100% van de nominale waarde.


Toezichthouder en belangenbehartiger obligatiehouder


Kenmerken
Objecten                                       Heerenstede Duitsland Vastgoed III investeert 
                                                    in 4 kleinschalige logistieke centra met kantoor-
                                                    ruimte in het westen van Duitsland.
Plaatsingsdatum                            1 november 2011
Looptijd huurovereenkomst            Huurcontracten afgesloten voor 15 jaar
Geplande looptijd van de obligatie   Minimaal 5 en maximaal 7 jaar
Totale obligatielening                     € 5.500.000
Nominale waarde per obligatie        € 1.000,-
Jaarlijkse coupon                           7,5%
Aflossing                                       100%